Pages

Τρίτη, Ιουλίου 02, 2024

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 [ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ]

Τέλος εποχής για το κάτωθι εικονιζόμενο διώροφο παραδοσιακό κτίριο επί της οδού Φίλωνος 47, όπισθεν του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος, στον Πειραιά, στο οποίο κατά τις τελευταίες δεκαετίες λειτουργούσαν μονάχα τα ισόγεια καταστήματα (τελευταίες χρήσεις: Οπτικά Αφοί Θωμά, Υποδήματα Σάββα Σ. Φυτανίδη, Φαρμακείο Ευάγγελου Α. Μισαηλίδη).

Ακολουθούν ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες από τις εργασίες κατεδάφισης που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 2 Ιουλίου του 2024:

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 [ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ] 

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 [ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ] 

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 [ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ] 

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 [ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ] 

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 [ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ]

Ακολουθούν δυο παλαιότερες τυχαίες φωτογραφικές καταγραφές του φαρμακείου του Ε. Μισαηλίδη (προγενέστερα φαρμακείο Θ. Δούνια), επί της οδού Φίλωνος 47, από τα μέσα της δεκαετίας του 2010.

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΙΣΑΗΛΙΔΗ 

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΙΣΑΗΛΙΔΗ

Φωτογραφική καταγραφή της πινακίδας του καταστήματος υποδημάτων "Φυτανίδης" ("στον Πειραιά από το 1924")! 

ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ  

Για την ιστορία, το κατάστημα οπτικών ειδών των αδελφών Θωμά, με πάνω από πέντε δεκαετίες λειτουργίας στον κλάδο, μεταφέρθηκε λίγα μέτρα παραπέρα επί της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου Α' 1-3, το κατάστημα υποδημάτων του Σ. Φυτανίδη (από το 1924) έκλεισε οριστικά, ενώ το φαρμακείο του Ε. Μισαηλίδη, φερόμενο ως μετεξέλιξη του πρώτου χρονικά φαρμακείου που λειτούργησε στον Πειραιά, αναμένετο να λειτουργήσει εντός του Πύργου (Piraeus Tower) σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στη βιτρίνα του καταστήματος τον Δεκέμβριο του έτους 2023:

ΟΔΟΣ ΦΙΛΩΝΟΣ 47 [ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΙΣΑΗΛΙΔΗ]

Κείμενο:

Το κείμενο είναι πρωτότυπο, προϊόν προσωπικής έρευνας, προσωπικής εργασίας και προσωπικών εκτιμήσεων.

Φωτογραφίες:
  • Όλες οι φωτογραφίες του αφιερώματος ανήκουν στον γράφοντα το ιστολόγιο, διέπονται από κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας και προέρχονται από την προσωπική μου φωτογραφική σελίδα (ALL RIGHTS RESERVED).
  • Απαγορεύεται ρητά η χρήση, προβολή, αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
  • Όσοι παρανομούν διώκονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου