Pages

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012

ΤΟ ARC GLORIA ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ [2012]

Ο Πειραιάς, όντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, δέχεται συχνά τις επισκέψεις γνωστών πλοίων κάθε τύπου. Στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά λοιπόν, από τις 28 Αυγούστου 2012, βρίσκεται το ARC Gloria, ένα ιστιοφόρο πολεμικό πλοίο το οποίο ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό της Κολομβίας και πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό πλοίο Ναυτικών Δοκίμων. 

Το ARC Gloria κατασκευάστηκε κατόπιν σχετικής παραγγελίας της κυβέρνησης της Κολομβίας στα ναυπηγεία του Bilbao, στην Ισπανία και παραδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1968. Έκτοτε το εν λόγω τρικάταρτο πλοίο, μήκους 64.7 μέτρων, ταξιδεύει ανά τον κόσμο, έχοντας πλεύσει σε 165 λιμάνια 60 χωρών, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, από το Elsinki της Φινλανδίας στην Ushuaia στη Γη του Πυρός της Αργεντινής και από το Wellington της Νέας Ζηλανδίας στη Honolulu της Χαβάης (ΗΠΑ).

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι κατά την είσοδο / έξοδο του πλοίου από το εκάστοτε λιμάνι, το πλήρωμα στοιχίζεται στα κατάρτια του, φορώντας στολές με ανάλογο χρωματισμό ώστε να "σχηματίζεται" η σημαία της Κολομβίας ενώ ταυτόχρονα ψέλνουν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους. 
Δείτε παρακάτω νυχτερινές φωτογραφίες από το ARC Gloria στο λιμάνι του Πειραιά, φωταγωγημένο στην προβλήτα όπισθεν του πρώην Εκθεσιακού Κέντρου του ΟΛΠ (Παγόδα), το βράδυ της 29ης Αυγούστου 2012

ARC GLORIA

ARC GLORIA

Και ένα πανοραμικό βραδινό πλάνο:

ARC GLORIA (PANORAMA)

Δείτε ευθύς αμέσως μια σειρά φωτογραφιών από την αναχώρηση του ARC Gloria από το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 2012, υπό τα χρώματα ενός θαυμάσιου ηλιοβασιλέματος:

Η προγραμματισμένη για τις 17.45 αναχώρηση καθυστέρησε αισθητά - πάνω από μιάμιση ώρα - αλλά τελικά το ARC Gloria έκανε την εμφάνισή του, εξερχόμενο από την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων παραπλεύρως του Εκθεσιακού Κέντρου του ΟΛΠ, με κατεύθυνση προς την "μπούκα" του λιμανιού, συνοδευόμενο από δυο ρυμουλκά. 


Το πλήρωμα του πλοίου, φορώντας τα χρώματα της σημαίας της Κολομβίας, όπως και κατά την είσοδο του ιστιοφόρου στο λιμάνι, στοιχισμένο επί των ιστίων:

ARC GLORIA



ARC GLORIA



Το ARC Gloria την στιγμή που περνά μπροστά από το κόκκινο "φανάρι", στον επονομαζόμενο μώλο του Κράκαρη:

ARC GLORIA

Μερικές λεπτομέρειες του πλωριαίου και του πρυμναίου μέρους του ιστιοφόρου:



Περνώντας δίπλα και από το "πράσινο" φανάρι του κεντρικού λιμένος Πειραιά, το ARC Gloria αποχαιρέτισε σημαίνοντας τρεις φορές:

ARC GLORIA

Και συνέχισε το ταξίδι του στις θάλασσες του κόσμου απομακρυνόμενο σιγά σιγά από τον Πειραιά:

ARC GLORIA

ARC GLORIA

ARC GLORIA

ARC GLORIA

ARC GLORIA

Πηγές:

Φωτογραφίες:
  • Όλες οι φωτογραφίες του αφιερώματος ανήκουν στον γράφοντα το ιστολόγιο, διέπονται από κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας και προέρχονται από την προσωπική μου φωτογραφική σελίδα (ALL RIGHTS RESERVED).
  • Απαγορεύεται ρητά η χρήση, προβολή, αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
  • Όσοι παρανομούν διώκονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου