Pages

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2012

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ [2012]

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε από τις 21.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, όπου ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου με την ευκαιρία της πανσελήνου οργάνωσε μία βραδιά υπό τους ήχους διεθνούς κλασικής μουσικής αλλά και νεώτερων ελληνικών ακουσμάτων στο αρχαίο ελληνιστικό θέατρο της Ζέας

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες από την εν λόγω βραδιά: 

Φωταγωγημένο το ελληνιστικό θέατρο της Ζέας - μη προσβάσιμο για το κοινό - στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΖΕΑΣ

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΖΕΑΣ

Η παρουσία του κοινού υπό τη λάμψη της τελευταίας θερινής πανσελήνου



Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ανούσια και βαρετή ομιλία παλαιάς κοπής που σχεδόν κανείς παρακολούθησε. Σε μια σχετικά μικρή για τον χώρο και τους παρευρισκομένους οθόνη προβολής, εικόνες από βραδιές με πανσέληνο από διάφορα μέρη του κόσμου. 


Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το να παίζει κανείς σε αρμόνιο Mozart και Beethoven, ίσως να μην είναι πολύ απλό. Δεν το γνωρίζω, το υποθέτω. Όπως σίγουρα απλό δεν είναι να τραγουδάει κανείς Μάνο Χατζηδάκι. Ίσως όμως η επιλογή των καλλιτεχνών που πλαισιώνουν τέτοιες εκδηλώσεις να πρέπει να γίνονται με πιο αυστηρά και ποιοτικά κριτήρια. Παρόλα ταύτα οι κυρίες που τραγούδησαν και η κοπέλα που έπαιξε το αρμόνιο έκαναν - λογικά - ότι καλύτερο μπορούσαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια. 


Εμφανής και η έλλειψη αρκετών καθισμάτων.  Είδα προσωπικά ηλικιωμένη κυρία να προσπαθεί να κάτσει επί αρχαίου εκθέματος στον προαύλιο χώρο ελλείψει καρεκλών και δεν ήταν η μόνη. 




Διαβάστε σχετικά θέματα:


Φωτογραφίες:
  • Όλες οι φωτογραφίες του αφιερώματος ανήκουν στον γράφοντα το ιστολόγιο, διέπονται από κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας και προέρχονται από την προσωπική μου φωτογραφική σελίδα (ALL RIGHTS RESERVED).
  • Απαγορεύεται ρητά η χρήση, προβολή, αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
  • Όσοι παρανομούν διώκονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου