Pages

Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2012

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ

Επανέρχομαι εν τάχει στο γνωστό θέμα της παράνομης χρήσης άνευ αδείας ή αναφοράς πηγής φωτογραφιών για να προσπαθήσω να "παραδειγματίσω" μερικούς αμετανόητους λάτρεις του clopyright με ένα απλό παράδειγμα: 



Το blogspot της Αγίας Τριάδας Πειραιώς (αγνοώ αν είναι επίσημο ή όχι) χρησιμοποιούσε την φωτογραφία που όλοι βλέπουμε, "κροπαρισμένη", δηλαδή χωρίς να φαίνεται το πλαίσιο με τα στοιχεία μου στην αρχική σελίδα του ιστολογίου τους. 

Αφού τους απέστειλα σχετικό μήνυμα στο οποίο ακόμη δεν έχουν απαντήσει, ακολούθησε η αναφορά στην πλατφόρμα της Google (Blogger), η οποία είναι σοβαρό "μαγαζί-γωνία" και μη ελληνικό, με σεβασμό σε θέματα copyright infringement και εντός 2-3 ημερών συνήθως φροντίζει για το "συμμάζεμα" των θρασύδειλων κλεφτοκοτάδων. Σας πάει καλύτερα τώρα το "μαύρο θαυμαστικό"... 

Οι δε "Αγανακτισμένοι του Πειραιά", χθες μόλις, το κατάλαβαν "με τη μια" μετά από σχετικό μήνυμα που τους απέστειλα και με έβγαλαν από τον κόπο της "καταγγελίας" αφαιρώντας την σχετική φωτογραφία της παραλίας του Παρασκευά (Βοτσαλάκια) από τη σχετική ανάρτησή τους. Στο δε tromaktiko έχει παραμείνει η αναδημοσίευση μετά της σχετικής φωτογραφίας από όπου και το παρακάτω screenshot: 



Όπως βλέπουμε λοιπόν, όταν πίπτει ράβδος, σφίγγουν οι κώλοι και ακόμη και τα "ελληνικά" ζώα μπαίνουν στο μαντρί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου