Pages

Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2021

ΝΕΚΡΟΣΗΜΑ "ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ"

Τα "ταλαιπωρημένα" από τη βροχή και το πέρασμα του χρόνου νεκρόσημα έχουν δημιουργήσει, όντας τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, μια ανομοιογενή μάζα από στρώματα φύλλων χαρτιού πάνω στην παλιά πολυκαιρισμένη κολόνα της ΔΕΗ. Στον ξύλινο κορμό της κολόνας, δεκάδες μεταλλικά καρφιά μαρτυρούν το πλήθος αγγελτηρίων θανάτων ή/και μνημοσύνων που έχουν αναρτηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Λέξεις λειψές ελλείψει συλλαβών που απουσιάζουν ξεπροβάλλουν με τρόπο που μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και μακάβριος μπροστά στα μάτια όποιου επιχειρήσει να αναγνώσει: "της λατρευ...", "συγγε...", "...ακαλούμε τους". Με λίγη προσοχή, ορισμένες άλλες λέξεις εμφανίζονται ολοκληρωμένες: "μητέρας", "η σύζυγος", "τα παιδιά", "οι λοιποί συγγενείς"...


Στις μέρες οι λέξεις "νεκρόσημο" ή "κηδειόσημο" όπως και οι εκφράσεις "αγγελτήριον θανάτου" ή "αγγελτήριον κηδείας" έχουν αντικατασταθεί από τον γενικότερο όρο "κηδειόχαρτο". Μονάχα ως ειρωνικό μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι σε όμοια παραπλήσια ξύλινη κολόνα της ΔΕΗ - επί της οποίας επίσης υπάρχουν ίχνη αναρτήσεως νεκροσήμων - υφίστανται καρφωμένα τα αρχικά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) αλλά και έτερη μεταλλική πινακίδα μικρών διαστάσεων στην οποίαν καταγράφονται με κεφαλαία γράμματα οι λέξεις "Κίνδυνος - Θάνατος".


Φωτογραφίες: 
  • Όλες οι φωτογραφίες του αφιερώματος ανήκουν στον γράφοντα το ιστολόγιο, διέπονται από κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας και προέρχονται από την προσωπική μου φωτογραφική σελίδα (ALL RIGHTS RESERVED).
  • Απαγορεύεται ρητά η χρήση, προβολή, αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
  • Όσοι παρανομούν διώκονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου