Pages

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2011

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ [2011]

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, αλλά είμαι ανυπόμονος.

Δε μπορώ να περιμένω μέχρι τις 13.12.2011 που ο Δήμαρχος Πειραιά θα ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου το Πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά για τα Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά 2011/2012 (βλέπε σχετικά εδώ) και έτσι αποφάσισα να παρεισφρήσω στα ενδότερα του Δημαρχιακού Μεγάρου και να σας παρουσιάσω το φετινό πρόγραμμα σε αποκλειστική avant premiere. Να σημειώσω πως το έγγραφο που υπεξαίρεσα ήταν "draft copy" και άκρως ανορθόγραφο (είναι γνωστό πως δεν "παίζει" spell checker). Απλά το αναφέρω - το ξέρω πως είμαι κακεντρεχής - αλλά γνωρίζω πως μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών υπαλλήλων είναι του Δημοτικού (μην έχουμε και απαιτήσεις). 

Στα πλαίσια λοιπόν των εορταστικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί τα εξής: 

α. Καταρχήν ο Δήμος Πειραιά φέτος θα στολίσει παραδοσιακά πατροπαράδοτα καραβάκια και όχι τα ξενόφερτα χριστουγεννιάτικα έλατα. 

Από την πλευρά μου προτείνω επίσης να προβληθεί ο πραγματικός Άγιος Βασίλης εκ Καισαρείας, του οποίου η ασκητική εικόνα είναι ασορτί με τους άστεγους και τους ρακένδυτους συνανθρώπους μας που περιφέρονται σε κάθε γωνία της πόλης. Λέμε λοιπόν όλοι μαζί "όχι" στον ξενόφερτο ερυθρόλευκο Santa Claus (ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ / "φιγούρα της Κόκα-Κόλα / παιδί του Κόκκαλη") και στα δυτικής προελεύσεως έθιμα. Ελπίζω ο Δήμος Πειραιά να βάλει και security ή τους δημοτικούς αστυνομικούς να φυλάσσουν τα εορταστικά καραβάκια διότι είτε θα τα κλέψουν τίποτα Ρουμάνοι & Αλβανοί για καυσόξυλα είτε μπορεί οι Πειραιώτες "αγανακτισμένοι" να τα κάψουν τιμώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα καύσης χριστουγεννιάτικων δέντρων του Δήμου Αθηναίων. 


β. Ο Δήμος Πειραιά θα στολίσει τις παρακάτω πλατείες στις παρακάτω ώρες και ημερομηνίες:

17:30 7/12 Πλατεία Πηγάδας
17:30 9/12 Παλαμηδίου
17:30 10/12 Αγία Σωτήρα
17:30 13/12 Γεννηματά
17:30 15/12 Λ. Ειρήνης
19:00 16/12 Πλατεία Κοραή

Παρακαλούνται όσοι προσέλθουν να φέρουν και στολίδια για την πλατεία καθώς τα έξοδα για τα λουλουδάκια στα παρτέρια διαφόρων πλατειών και λεωφόρων του σημερινού Δημάρχου (σεμνά και ταπεινά) Μιχαλολιάκου σε συνδυασμό με τα έξοδα για τις κουρτίνες και τους ρομπο-μιζο-φοίνικες του απελθόντος (ζωή σε μας) Δημάρχου Φασούλα έχει αφήσει το ταμείο "μείον"

Χθες πάντως 07.12.2011 μεγάλες στιγμές έζησε η πλατεία Πηγάδας (για τους Πειραιώτες πλατεία Δεξαμενής) η οποία ένιωσε "σκούπα και φαράσι" οδοκαθαριστή για πρώτη φορά μετά από τις αναπλάσεις που είχαν γίνει επί Ανδρέα Ανδριανόπουλου (1986-1989). Στην πλατεία συγκεντρώθηκαν κυρίως αλλοδαποί και άστεγοι προσμένοντας το μοίρασμα κάποιων φαγητών αλλά εν τέλει έφυγαν άπραγοι. Λογικά θα επιστρέψουν κάποιο επόμενο βράδυ για να "κλέψουν" το χωριό του Αη Βασίλη και τα μπαλόνια μπας και βγάλουν "κάνα φράγκο" στο Κυριακάτικο Παζάρι.  

Παρεμπιπτόντως, την ίδια μέρα, διάφορες ιστοσελίδες και blogs καθώς και fan pages σε γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβαλαν μια φωτογραφία της "στολισμένης" πλατείας Κοραή στα πλαίσια της γνωστής τακτικής αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης. 

Ιδού η επίμαχη φωτογραφία η οποία συνόδευε τα σχετικά "εορταστικά" κείμενα: 


Και ιδού η πραγματική εικόνα της πλατείας Κοραή (από την αντίθετη πλευρά) χθες 07.12.2011 με τα "στοιβαγμένα" στολίδια τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα θα τοποθετηθούν μέχρι τις 16.12.2011.


Σημείωση: Κάπου εκεί στα δεξιά, κοντά στο "Σκάκι" υφίσταται ακόμη η εξέδρα χορών της Πειραϊκής Αμφικτιονίας. Ας την αφήσουμε για "του χρόνου"... Δεν υπάρχουν βιασύνες... 

γ. Ο Δήμος Πειραιά πρωτοτυπεί (sic) για άλλη μια φορά και δημιουργεί παγοδρόμιο στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών στην νέα αυθαίρετη πλατεία έναντι της Εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάζουμε το σχετικό άρθρο από τη "Φωνή των Πειραιωτών" εδώ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αναμένονται εκδηλώσεις τύπου Dancing on Ice. Μεγάλες πειραιώτικες προσωπικότητες θα δείξουν τις ικανότητές τους στην πίστα του Αγίου Κωνσταντίνου. Μην λησμονούμε πως ο Μέγας Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Ελένη - προ της αγιοποιήσεώς τους - ήταν fans του καλλιτεχνικού πατινάζ επί πάγου (διπλό τολούπ και τριπλό άξελ).  Φημολογείται πως ήδη έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τους Τάσο Μητρόπουλο, Μητροπολίτη Σεραφείμ, Λάκη Γαβαλά, Ελεονόρα Μελέτη, Βαίτση Αποστολάτο, Pierre de Mantouval και άλλα ονόματα της πειραιώτικης showbiz.

Αργεντινή γίναμε... ;)

 

δ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων όπου στην πλατεία Κοραή θα παρουσιαστούν κατά σειρά ο πολιτιστικός σύλλογος παραδοσιακών χορών "Αδούλωτη Μάνη", οι τελειόφοιτοι της σχολής Βυζαντινών Χορωδιών, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (ο οποίος δε λείπει από καμία εκδήλωση και θα τραγουδήσει στο πνεύμα των ημερών "Το καλοκαίρι μου"), ο Πειραιώτης Γιώργος Μαζωνάκης (λογικά με φούστα-μπλούζα και καλτσόν), η Στέλλα Κονιτοπούλου με τους Κονιτοπουλαίους ντυμένους τάρανδους σε ένα αφρό-λαϊκό νησιώτικο παραλήρημα ενώ ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να φέρει για το κλείσιμο της εκδήλωσης ένα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας το οποίο θα καληνυχτίσει τους Πειραιώτες και θα κορυφώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη γέννηση του θεανθρώπου. Φήμες ήδη επιβεβαιώνουν προχωρημένες επαφές με τον Marilyn Manson, ο οποίος όμως έχει ζητήσει να πει το Sweet Dreams ντουέτο με τον πρώην Νομάρχη Γιάννη Μίχα (ο οποίος φοβάται μην τον δαγκώσει ο Manson) και μοιραία έχουν "κολλήσει" οι διαπραγματεύσεις...


ε. Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρος αγορά με πλούσια έπαθλα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα στην οποία θα κληρωθούν τα εξής δώρα: 
  • 100 Οικιακοί Κάδοι Απορριμμάτων (να τους έχουμε "καβάντζα" στις βεράντες μας για την επόμενη μεγάλη απεργία των οδοκαθαριστών ή των ΧΥΤΑ)
  • 250 Αερόθερμα και Κουβέρτες
  • 200 Πτυσσόμενα Ατομικά Παγκάκια Αστέγων και 200 Αδιάβροχα Χαρτόκουτα
  • 500 Β' Διαλογής Προϊόντα της Puma (προσφορά του επιφανούς Πειραιώτη Γ. Γλου) που περίσσεψαν στις αποθήκες της υπό χρεωκοπίας εταιρίας χωρίς να έχει κοπεί παραστατικό.
  • 1500 Ανοιχτήρια (Πρακτικό εργαλείο τώρα που έρχεται πείνα, θα πέσει πολύ "κονσέρβα")
  • 100 Μπιτόνια Αμόλυβδη Βενζίνη (Λαθραία από γνωστή "Αιγαιοπελαγίτικη" εταιρία καυσίμων)
  • 1500 Φραντζόλες Ψωμί Χωριάτικο (με σουσάμι)
  • 150 Ξυλόσομπες (άνευ καυσόξυλων)
  • 150 τετραπλά Cd σε υπερπολυτελή κασετίνα με τις μεγάλες remastered επιτυχίες από τους Βίους των Αγίων, προσφορά της Πειραϊκής Εκκλησίας. Κάθε Cd συνοδεύεται από δερματόδετο DVD με Χρήστο Σαντικάι να λέει τα "κάλαντα".
  • 10 Άδειες για Περίπτερα (ούτως ή άλλως όλα κλειστά είναι και "ενοικιάζονται"/"πωλούνται') προσφορά του Δήμου Πειραιά.
  • 50 Εισιτήρια One Way για Tour στην πόλη με το "Τρενάκι της Τρελής Χαράς" του Δήμου Πειραιά προσφορά του Δήμου Πειραιά.
  • 20 Εισιτήρια Διαρκείας για το μπάσκετ του Ολυμπιακού (ούτως ή άλλως μεταξύ συγγενών και φίλων παίζει φέτος ο μπασκετικός ΟΣΦΠ)
Τέλος να σημειωθεί πως υπάρχουν σκέψεις ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος να επισκεφθεί επιλεκτικά σπίτια πολιτών, δημόσιες υπηρεσίες και σχολικά ιδρύματα ντυμένος Άγιος Βασίλης την ημέρα της ονομαστικής του εορτής. Άλλωστε από μαγουλάκι και κοιλιά είναι κομπλέ ο Δήμαρχος. 

Άντε και του χρόνου... 


4 σχόλια:

  1. Υπάρχει και πρόταση για να γίνει η Γεωργίου Β πλαγιά με τεχνητό χιόνι...καταλαβαίνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να διεκδικήσει η πόλη πάραυτα τους επόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωτιά και λαύρα σε βρίσκω. Επειδή απέχω από τον Πειραιά εσχάτως, το παγοδρόμιο είναι αυτή η σιδηροκατασκευή έξω από το σινεμά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το στήνουν επί της νέας πρωτοποριακής αυθαίρετης πλατείας στην μέχρι πρότινος οδό Αγίου Κωνσταντίνου... Έναντι της εκκλησίας δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή