Pages

Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2021

ΤΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΣΚΑΦΟΣ "ΑΕΤΟΣ"

Οι πρώτες ακτίνες του ηλίου, έστω και πίσω από τα σύννεφα που κυριαρχούν στον πειραϊκό ουρανό, ξεκινούν να λούζουν το όμορφο ξύλινο σκαρί της πολυτελούς θαλαμηγού "Αετός" η οποία ελλιμενίζεται εδώ και πολλά χρόνια στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιώς, κλέβοντας τα βλέμματα από τα γειτονικά συχνά πιο σύγχρονα και μοντέρνα superyachts. 

ΑΕΤΟΣ [ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ]

Το ιστιοφόρο σκάφος "Αετός", μήκους 42,8 μέτρων, πλάτους 7,88 μέτρων και βυθίσματος 4,21 μέτρων, κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στα περίφημα ναυπηγεία ξύλινων παραδοσιακών σκαφών του Γεωργίου Εμμ. Ψαρρού στο Πέραμα, φέροντας τη σχεδιαστική σφραγίδα του σπουδαίου ναυπηγού μηχανολόγου καθηγητή Αντώνιου Αντωνίου (1928-2020), ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός του σκάφους αποδίδεται στον Οίκο των Bannenberg & Rowell και πιο συγκεκριμένα στον Άγγλο-Αυστραλό σχεδιαστή Jon Bannenberg (1929-2002).


Ως ιδιοκτήτης του μοναδικής καλαισθησίας εικονιζόμενου superyacht, το οποίο μοιάζει με παλιά σκούνα με δυο κατάρτια, καταγράφεται ο Φώτιος Λυκιαρδόπουλος, της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας. 

ΑΕΤΟΣ [ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ]

To "Αετός" όπως καταγράφηκε φωτογραφικά τον Μάρτιο του 2022 στη Μαρίνα Ζέας:

ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

Διαβάστε σχετικά θέματα:


Κείμενο - Πηγές:

Το κείμενο είναι πρωτότυπο, προϊόν προσωπικής έρευνας.
Στοιχεία και πληροφορίες ελήφθησαν από τις κάτωθι πηγές:

Φωτογραφίες:

  • Όλες οι φωτογραφίες του αφιερώματος και οι σχετικές συνθέσεις / αντιπαραβολές ανήκουν στον γράφοντα το ιστολόγιο, διέπονται από κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας και προέρχονται από την προσωπική μου φωτογραφική σελίδα (ALL RIGHTS RESERVED).
  • Απαγορεύεται ρητά η χρήση, προβολή, αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
  • Όσοι παρανομούν διώκονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου